Батковците заплашвали да убият малкия Меси

Братовчед на звездата на Барселона Лионел Меси разкри, че нападателят е бил толкова добър през младежките си години, че останалите играчи са искали да го убият. Меси и братовчед му Макси Бианкучи са отраснали заедно в Аржентина, където често са вземали участие в кварталните футболни мачлета, докато се били деца. Шесткратният носител на "Златната топка” обаче е искал да мери сили с по-големите и както разкрива Макси, младият Лео обикновено е излизал като победител. "В квартала той играеше с нас. Ние бяхме по-големи от него и често другите деца ни казваха: “Разкарай го, защото ще го убием”. Идваше им да го ударят, но Меси често им се извиняваше и се примиряваше с тях", заяви Бианкучи пред Ole.

"Когато Лео беше на 8 или 9, ставах рано в съботите, за да мога да го гледам как играе. Той наистина вършеше невероятни неща с топката. Не можех да повярвам", допълни още роднината на звездата.
Меси или Роналдо? Отговорът на Юрген Клоп

Меси, който след месец ще навърши 33 г., неведнъж е намеквал, че може да завърши кариерата си в Аржентина. Миналата година нападателят сподели, че би било мечта да се завърне в отбора на Нюелс Олд Бойс, където игра между 6 и 13-годишна възраст. Засега обаче това не е възможно, защото Росарио е много опасно място за живеене.

"Лео много обича родината си, но хората не могат да разберат. Мечтата ми е да видя Лео да играе за Нюелс, но това е много трудно осъществимо. Градът наистина е ад. Ако не беше несигурността, която цари, съм сигурен, че той щеше да се завърне и да играе в Аржентина", завърши Бианкучи. ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти