Интернет сензация иска да съпроводи Роналдиньо до неговия гроб

Интернет сензация иска да съпроводи Роналдиньо до неговия гроб

Ганаецът Бенжамен Айду разкри, че би искал да съпроводи футболната легенда Роналдиньо до неговия гроб, когато настъпи моментът за това.

Той е създател на местната компания Nana Otafrija Pallbearing and Waiting Services, чийто бизнес е да носи ковчезите на починалите до техните гробове. Нестандартното в случая е, че тя го прави по забавен начин, включващ музика и танци. Именно затова Айду и неговите колеги набраха огромна популярност в интернет през последните месеци, след като в мрежата се появи видеоклип на тяхно подобно изпълнение. Впоследствие те станаха обект на множество онлайн шеги и така добиха известност под името Coffin Dancers.

"Някои хора вече не искат да плачат. Други все още плачат, но независимо дали искат да ронят сълзи, или не, ние ги правим щастливи благодарение на това, което вършим. На кой футболист бих искал да нося ковчега? Желая му дълъг живот, разбира се, но ако имам възможност, мечтая да съпроводя Роналдиньо до неговия последен дом. След това Диего Марадона и накрая Лионел Меси. Роналдиньо е играч, който винаги ме е впечатлявал. Това ще е отдаване на чест от танцьора, който съм аз, към танцьора, какъвто той беше на терена", сподели Айду пред Footmercato.

Той е фен на Барселона, но признава, че се натъжава, когато чуе името на нападателя на тима Луис Суарес. Причината е намесата на уругваеца в 1/4-финала от Мондиал 2010 срещу Гана, заради която африканците не успяха да продължат напред в турнира. "Раздвоен съм. Засрамен съм. Чувствам се толкова зле. Когато видя този играч, когато чуя името му, аз се натъжавам. Заради ръката на Суарес моят ганайски отбор се прибра вкъщи без да успее да играе на полуфинал, което беше ужасно. Тук имаме поговорка за Суарес. Неговото име означава "невъзможното". Ако искаш да постигнеш нещо или отидеш някъде, но Суарес е там, това означава, че няма да успееш. Ако наистина желаеш нещо, но Суарес е замесен, ти никога няма да го постигнеш", каза още ганаецът.

Намесата с ръка на голлинията от страна на уругваеца означаваше дузпа за Гана в края на продълженията, която обаче беше пропусната от Асамоа Гиан - номер 1 по мачове и голове за страната. Така се стигна до изпълнение на дузпи, при които южноамериканците надделяха. "Не, не, все още не са му простили. Нали знаете, че ганайците не прощават. В деня, в който Гиан пропусна дузпата, няколко ганайци отидоха до дома на майка му и я тормозиха. Неговият пропуск доведе до последици върху здравето на майка му. Това беше наистина тъжно. Затова тя каза на Гиан повече да не изпълнява дузпа през живота си. Ето защо повече няма да видите Асамоа как бие наказателен удар. Защото той обеща повече да не рискува и сега, след като майка му е на 80 години, мисля, че той спазва нейното желание никога повече да не изпълни дузпа за Гана", допълни Айду.

Още от Булевард

Виж всички