Батковците заплашвали да убият малкия Меси

Батковците заплашвали да убият малкия Меси

Братовчед на звездата на Барселона Лионел Меси разкри, че нападателят е бил толкова добър през младежките си години, че останалите играчи са искали да го убият. Меси и братовчед му Макси Бианкучи са отраснали заедно в Аржентина, където често са вземали участие в кварталните футболни мачлета, докато се били деца. Шесткратният носител на "Златната топка” обаче е искал да мери сили с по-големите и както разкрива Макси, младият Лео обикновено е излизал като победител.

"В квартала той играеше с нас. Ние бяхме по-големи от него и често другите деца ни казваха: “Разкарай го, защото ще го убием”. Идваше им да го ударят, но Меси често им се извиняваше и се примиряваше с тях", заяви Бианкучи пред Ole.

"Когато Лео беше на 8 или 9, ставах рано в съботите, за да мога да го гледам как играе. Той наистина вършеше невероятни неща с топката. Не можех да повярвам", допълни още роднината на звездата.
Меси или Роналдо? Отговорът на Юрген Клоп
Меси или Роналдо? Отговорът на Юрген Клоп

Меси, който след месец ще навърши 33 г., неведнъж е намеквал, че може да завърши кариерата си в Аржентина. Миналата година нападателят сподели, че би било мечта да се завърне в отбора на Нюелс Олд Бойс, където игра между 6 и 13-годишна възраст. Засега обаче това не е възможно, защото Росарио е много опасно място за живеене.

"Лео много обича родината си, но хората не могат да разберат. Мечтата ми е да видя Лео да играе за Нюелс, но това е много трудно осъществимо. Градът наистина е ад. Ако не беше несигурността, която цари, съм сигурен, че той щеше да се завърне и да играе в Аржентина", завърши Бианкучи.
ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти