Тони Надал: Рафаел може да играе още 3-4 години

Тони Надал: Рафаел може да играе още 3-4 години
Чичото и вече бивш дългогодишен треньор на Рафаел Надал - Тони Надал, заяви, че племенникът му може да играе още 3-4 години. Носителят на 19 титли от "Големия шлем" ще навърши 34 години в началото на юни. Краля на клея има рекордните 12 титли на "Ролан Гарос", а в момента е втори в световната ранглиста.

"Рафаел може лесно да играе още 3-4 години, стига да не е измъчван от контузии, да е мотивиран и да е убеден, че ще продължи да побеждава. Не мога да си представя, че Рафаел ще е в тура просто да играе, без значение дали печели или губи", сподели 59-годишният Тони Надал, цитиран от TennisWorld. "Защо Федерер продължава да играе? Защото знае, че все още може да печели важни титли", добави специалистът.
Чичото на Рафа Надал с гръмко изказване за Меси
Чичото на Рафа Надал с гръмко изказване за Меси
Тони Надал каза още, че винаги е повтарял на племенника си да не си търси извинения и оправдания. "Никога не съм обичал да слушам как някой се оплаква. Вярвам, че хората, които се оплакват, са тези, които най-малко искат да направят нещо и да променят ситуацията си. Хората, които искат да се движат напред, обикновено не се оплакват много.
Тони Надал: Бил Гейтс предупреди Рафа за коронавируса
Тони Надал: Бил Гейтс предупреди Рафа за коронавируса

Не приемам извиненията и оплакването. Винаги съм казвал на Рафаел: не си търси оправдания, защото ще ги намериш, но те няма да ти помогнат. Едно извинение никога няма да ти помогне да спечелиш мач", сподели Тони Надал, под чието ръководство левичарят от Манакор спечели 16 титли от "Големия шлем". В момента треньор на Рафа е друг испанец - бившият №1 в света и шампион на "Ролан Гарос" за 1998 година Карлос Моя.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти