Нито един от руските грандове не проявил интерес към Зинченко

Бившият футболист на Спартак (Москва) Юрий Гаврилов разказа как през 2014 година е предлагал на клуба Олександър Зинченко, но от клуба не са проявили интерес към украинеца, който в момента е футболист на Манчестър Сити."Потърсих шефовете на Спартак и им казах за едно талантливо момче, което следя от юношеските му години. Отговориха ми, че си имат много такива като него. И всичко приключи. По подобен начин риключиха разговорите му с хора от Локомотив (Москва) и Динамо (Москва). Предлагах Зинченко навсякъде в Русия", сподели Гаврилов.

Бившият помощник треньор в Рубин Дмитрий Кузнецов пък разкри, че през същата година младокът е изкарал проби в Рубин, но от клуба са се уплашили да го картотекират, за да не бъдат глобени. В договора на Зинченко с Шахтьор (Донецк) е фигурирала клауза, според която той може да бъде разтрогнат в случай на военни действия между Украйна и Русия. 

"В крайна сметка Рубин не рискува, а Уфа го направи и привлече Зинченко", добави Кузнецов.  

Украинецът подписа с клуба от Башкирия в началото на 2015 година, а след края на сезон 2015/16 премина в Манчестър Сити за 2 млн. евро.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти