Нито един от руските грандове не проявил интерес към Зинченко

Нито един от руските грандове не проявил интерес към Зинченко

Бившият футболист на Спартак (Москва) Юрий Гаврилов разказа как през 2014 година е предлагал на клуба Олександър Зинченко, но от клуба не са проявили интерес към украинеца, който в момента е футболист на Манчестър Сити.

"Потърсих шефовете на Спартак и им казах за едно талантливо момче, което следя от юношеските му години. Отговориха ми, че си имат много такива като него. И всичко приключи. По подобен начин риключиха разговорите му с хора от Локомотив (Москва) и Динамо (Москва). Предлагах Зинченко навсякъде в Русия", сподели Гаврилов.

Бившият помощник треньор в Рубин Дмитрий Кузнецов пък разкри, че през същата година младокът е изкарал проби в Рубин, но от клуба са се уплашили да го картотекират, за да не бъдат глобени. В договора на Зинченко с Шахтьор (Донецк) е фигурирала клауза, според която той може да бъде разтрогнат в случай на военни действия между Украйна и Русия. 

"В крайна сметка Рубин не рискува, а Уфа го направи и привлече Зинченко", добави Кузнецов.  

Украинецът подписа с клуба от Башкирия в началото на 2015 година, а след края на сезон 2015/16 премина в Манчестър Сити за 2 млн. евро.

Още от Футбол свят

Виж всички