Роналдиньо проговори: Не съм си представял, че ще попадна в подобна ситуация

Футболната легенда Роналдиньо наруши мълчанието си и проговори за пръв път след своето задържане и това на брат си в Парагвай заради фалшиви паспорти. Двамата в момента се намират под домашен арест в луксозен хотел в столицата Асунсион.

"Попадането ми в затвора беше тежък удар. Никога не съм си представял, че ще попадна в подобна ситуация. Цял живот съм търсил начин да достигна най-високо професионално ниво и да нося радост на хората с моя футбол. Имам вяра, винаги се обръщам към Господ с молитви нещата да завършат добре. Дано всичко това приключи скоро. Целта на посещението ни? Дойдохме заради едни договори на брат ми, който е моят представител. Пристигнахме, за да участваме в откриването на онлайн казино и за премиерата на книгата Craque na Vida, която беше организирана с бразилската фирма, държаща правата за разпространението й в Парагвай.

Останахме напълно изненадани, когато разбрахме, че документите не са законни. Оттогава нашето намерение е да си сътрудничим със съда, за да разясним ситуацията, както правим от самото начало. Помогнахме с всичко, което поиска съдът от нас. От първия ден, в който дойдох в страната, почувствах топлината, любовта и уважението на парагвайците, много съм благодарен. Всички в затвора ме приеха с доброта - имаше футбол, автографи, снимки... Това е част от живота ми. Няма никаква причина да спра да го правя, още повече с хора, които преживяват труден момент като мен. Искам да целуна майка ми, тя премина през тежки дни от началото на пандемията", сподели Роналдиньо пред ABC Color.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти