Хронология на "прокълнатата битка" на UFC - Хабиб vs. Фъргюсън

Дейна Уайт: UFC 249 ще се проведе на частен остров (видео)
Пандемията на новия коронавирус стопира почти всичкия спорт в света, но президентът на UFC Дейна Уайт отказа да отмени дългоочакваната галавечер UFC 249 и тя ще се проведе на 18 април - на "частен остров". Жертвата обаче е вероятно най-грандиозната битка в историята на ММА досега между шампиона в лека категория Хабиб Нурмагомедов и "шампиона на народа" Тони Фъргюсън. 
Победителят от Гейджи - Фъргюсън ще се бие с Хабиб
За пети път този дуел е насрочван в октагона и за пети път поради някаква причина феновете са лишени от него. Sportal.bg ви предоставя хронологията на провалите на "прокълнатата" битка между Орела и Торбалан, както са известни двамата бойци. 

1. Контузията на Хабиб през 2015-а

На 30 октомври Нурмагомедов получава контузия в ребрата и се отказва от битката, като се извинява в "Инстаграм" на феновете и дори допълва, че не знае дали някога ще се върне в октагона.

2. Лекарската забрана на Фъргюсън през 2016-а

Така Фъргюсън получава Хабиб за съперник за втори път - на галавечерта UFC on Fox на 16 април. Само че този път Тони е принуден да се оттегли заради лекарска забрана поради течност и кръв в белите дробове, като обявява това само 11 дни преди битката.

3. Хоспитализацията на Хабиб заради свалянето на килограми през 2017-а

На 3 март - само три дни преди галавечерта - Хабиб е хоспитализиран преди официалния кантар заради проблем в процеса на свалянето на килограми за влизане в категорията. Чак през октомври Фъргюсън се изправя срещу заместник за междинната титла - Кевин Лий, когото побеждава с триъгълник в трети рунд.

4. Операцията на Фъргюсън през 2018-а

На 17 януари 2018-а Дейна Уайт обявява четвърти опит за битката, сега вече като основно събитие на UFC 233 на 7 април за "истинската" титла в лека категория. На 1 април, не нашега, двубоят пак е отменен, защото Тони се нуждае от операция на сухожилие в коляното. Вместо него, Хабиб побеждава Ал Якуинта и печели овакантения пояс в лека категория.

5. Забраната за полети извън Русия покрай пандемията на новия коронавирус

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти