Марк Кюбан посочи кой може да реши проблемите на Чикаго Булс

Чикаго Булс планира да сложи край на ерата "ГарПакс" и търси нов силен човек за спортно-техническата част, който да замени настоящиите вицепрезидент по баскетболните операции и генерален мениджър (GM), съответно Джон Паксън и Гар Форман. Собственикът на Далас Маверикс Марк Кюбан реши да улесни избора на "Биковете" и им предложи услугите на настоящия вицепрезидент по баскетболните операции на Мавс Майкъл Финли.

"Майкъл Финли би бил невероятен в тази роля", каза Кюбан пред DallasBasketball.com. "Фин е с голям принос към Мавс... Невероятен", добави колоритният бос.

47-годишният Финли в момента е вицепрезидент по баскетболните операции на Далас. Той на този етап не попада в списъка с имената, с които Булс планират да влязат в контакт, а те са: генералният мениджър на Денвър Нъгетс Артурас Карнишовас, генералният мениджър на Торонто Раптърс Боби Уебстър, генералният мениджър на Индиана Пейсърс Чад Бюканън и асистент-генералния мениджър на Маями Хийт Адам Саймън.

Финли е двукратен участник в Мача на звездите на НБА като играч на Далас (2000, 2001), шампион е през 2007 година със Сан Антонио Спърс, а в кариерата си е играл още за Финикс Сънс и Бостън Селтикс.

Още от Баскетбол

Виж всички