Франция е против предложението на Олас за анулиране на сезона

Водещи фигури във френския футбол се възпротивиха на идеята на президента на Лион Жан-Мишел Олас за анулиране на сезона. "Най-логичното нещо е да кажем, че отменяме всичко и да се върнем към ситуацията на старта на сезона", предложи шефът на Лион. той допълни, че местата за Шампионската лига трябва да бъдат същите от миналата година.Според критиците на Олас предложението е егоистично, тъй като Лион е седми в класирането и според тази идея ще запази мястото в Шампионската лига."Сериозно ли говори?", написа една от звездите на Марсилия Дмитри Пайет. Президентът на Марсилия Жак-Анри Ейрод също атакува Олас: "Знаем желанието на Жан-Мишел Олас да защитава Лион с всички средства, но този път е прекалено очевидно. Наистина ли означава, че обичаш и уважаваш футбола, когато предлагаш да се игнорират 28 кръга мачове, които вече са изиграни".Лион бе доминант във френския футбол почти десетилетие, като спечели титлата седем пъти поред между 2002 и 2008 г. След големите инвестиции в Пари Сен Жермен обаче столичани се превърнаха в най-сериозният фактор. Те спечелиха шест от последните седем титли.

Президентът на Френската футболна лига, която включва Лига 1 и Лига 2, Натали Бой де ла Тур заяви, че не е доволна от коментарите на Олас. "Футболът е въпрос на солидарност между 40-те клуба и тези, които са част от играта. Той говори само за себе си", коментира тя.

"Може да завършим сезона малко по-късно и това не е проблем за мен, заяви наставникът на Страсбург Тиери Лорей. - Ако завършим първенството, ще бъдат същите отбори, така че ще бъде честна игра. Ако го анулираме, как ще разпределим местата за Европа".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти