Мъже в кухнята

Мъже в кухнята

Всеки мъж трябва да умее да готви все нещо. Знаем го от опит, защото преди се налагаше да караме само на fast food. Сега не сме станали наследници на Манчев и Шишков, но все нещо умеем. Няма да ти споделяме рецепти - всичко можеш да намериш из нета. Но пък не е лошо да имаш няколко идеи с какво да започнеш.

Яйца
Тук трябва отдавна да си специалист. Бъркани яйца, на очи, по панагюрски, омлет - правят се лесно бързо, експериментираш с подправките, слагаш някакви зеленчуци и си готов. А варените са дори по-лесен и спешен вариант.

Месо на тиган
Месото можеш да го направиш с яйцата, след тях или пък съвсем отделно. Ако искаш свинска пържола, не пропускай да я начукаш здраво с един чук и то не просто да удряш, а движението да е леко настрани по продължение на жилите на месото. Не забравяй и да накиснеш всякакво месо - пържоли, жулиени, средни късове - в марината от някакъв алкохол и подправки (подходящи са бялото вино, бърбънът, бирата и каквото там си решиш без домашна ракия, де). Ако е нещо от кайма (кемабчета, кюфтета), не прекалявай с мазнината и не забравяй в кюфтетата да сложиш лук, малко хляб и да ги оваляш в брашно, преди да започнеш.



Скара
Пържоли, плескавици, кебапчета, кюфтета, кърначета, наденици - слагаш и печеш. Намажи предварително скарата/барбекюто с мазнина съвсем леко и загрей предварително.

Спагети и всякаква паста
Тук е по-сложно, но просто следвай инструкциите на опаковката. А, да - ако пастата е хубава, да знаеш, че ако я вариш по часовник, колкото е указано, ще е леко жилава, но така я предпочитат в Италия, така че си прецени дали да не я оставиш за още 2-3 минути. За спагетите избирай по-тънки. Сосовете са по-трудни, но рецепти има навсякъде.



Ризото
Лесният начин е да си купиш ориз, който си се вари в найлонови торбички - винаги става идеален, не залепва и е вкусен. После добавяш леко посготвените или сурови зеленчуци и voila - вече си майстор-готвач... поне в своите очи.

Риба
Някои риби са много капризни, но винаги можеш да вземеш филе, да го панираш или просто да го изпечеш на скара или изпържиш на тиган. Лесен и бърз вариант е филе от сьомга или пък от бяла риба. Не забравяй, че рибата най-често се консумира с бяло вино, но сьомгата е изключение и за нея трябва да имаш розе.

Следвай ни:

Още от Булевард

Виж всички