Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Милан се издъни срещу Аталанта

Милан се издъни срещу Аталанта

Световният клубен шампион Милан загуби с 1:2 от Аталанта в преиграването между двата тима от 12-ия кръг на Серия А.  На празния (заради накаание) стадион “Атлети адзури д`Италия" в Бергамо домакините обърнаха именития си съперник, след като губеха с 0:1 до 42-ата минута. Капитанът на гостите в този мач Дженаро Гатузо откри в 16-ата минута с удар от въздуха, който бе леко отклонен от звездата на домакинети Кристияно Дони и влезе в мрежата на Копола. Това бе седми гол на халфа в калчото. В края на първата част Ланджела изравни след добра атака на Аталанта, започнала след грешка на  Каладзе. Преди това “червено-черните” пропуснаха няколко положения да удвоят, но Кака, Зеедорф и най-вече Пато не успяха да направят 2:0.

18-годишният талант пропусна най-честото положение за тима си, когато в средата на първата маст остана сам срещу вратаря, но не уцели врата на бергамаските.

През втората част ритъмът на игра падна и атаките на Милан станаха по-прозрачни. Така при бърза контраатака в 68-ата минута Симоне Индзаги се възползва от нова грешка на Каладзе и подаде на Тисоне, който на празна врата направи 2:1. До края на срещата заменилият Пато Роналдо пропусна сам срещу Копола да изравни, след което Кака и Зеедорф пробваха удари, но стражът на домакините спаси всичко възможно. Домакините можеха и да направят 3:1, но Тисонве уцели гредата с удар от 20 метра.

Това бе първи успех на Аталанта от началото на декември, докато за “росонерите” е пета загуба в шампионата.

Милан остана с 24 точки и два мача по-малко, докато Аталанта се изкачи на шеста позиция с 25 точки.

Аталанта – МИЛАН 2:1
0:1 Гатузо (16)
1:1 Ланджела (42)
2:1 Тисоне (68)

АТАЛАНТА(4-4-1-1):Копола, Ривалта, Кароциери, Пелегрино, Белини, Тисоне (80-Падоин), Гуаренте, Дони (52-Индзаги), Флокари, Ферейра Пинто, Ланджела
МИЛАН (4-4-2):Калач, Бонера (71-Одо), Неста, Каладзе, Фавали, Гатузо (83-Гуркюф), Пирло, Кака, Зеедорф, Джилардино, Пато (62-Роналдо)

Съдия: Дондарини
Жълти картони: Кароциери – Аталанта, Пирло, Неста, Фавали - Милан
Стадион: "Атлети адзури д`Италия", зрители - 0

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти