Шумахер обяви: Няма да се връщам във Формула 1

Шумахер обяви: Няма да се връщам във Формула 1

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер изненадващо отмени официално завръщането си във Формула 1. Германецът трябваше да замени в отбора на Ферари до края на сезона получилия тежка травма в Гран при на Унгария Фелипе Маса. Шумахер обяви решението на официалния си сайт. Сега за Гран при на Европа във Валенсия за Ферари ще кара тест-пилотът Лука Бадоер. 

"Късно снощи трябваше да информирам президента Лука ди Монтедземоло и шефа на отбора Стефано Доменикали, че за съжаление няма да мога да заменя Фелипе Маса", призна Пилето. "Наистина направих всичко по силите си, за да успея да се завърна, но за голямо мое съжаление не се получи. Не успяхме да преборим болката във врата, която ме притесняваше по време на последния тест с F2007. Ужасно съм разочарован и ми е жал за момчетата от тима, които също дадоха всичко от себе си", допълни германецът.

"Последиците от падането ми с мотор, фрактури на главата и врата, се оказаха по-сериозни от очакваните. Моят врат не може да издържи на натоварването във Формула 1. Това стана ясно вчера след задълбочени изследвания. Съжалявам за всички във Ферари и за моито фенове по целия свят. Стискам палци на тима през следващите състезания", завърши Шумахер. 

Още миналата седмица стана ясно, че предизвикалото истинска истерия завръщане в предстоящата Гран при на Европа на легендата на Формула 1 може и да се провали заради болките във врата му. Германецът нарани врата си по време на тестове с мотор от сериите Супербайк в Испания през февруари. След инцидента Пилето дори бе приет в болница. Този инцидент прекрати изявите на Шуми на две колела и всички се надяваха, че това няма да попречи на завръщането му във Формула 1. През последните дни Михаел тестваше усилено с картинг и се опитваше да подобри физическата си подготовка. Шуми дори направи тест с колата от 2007 година - F2007, но след него се появиха и силните болки.     

 

Пилето беше отслабнал и с 3 килограма. Така сега предвидените за днес и утре нови тестове на пистата "Муджело" в Италия с F2007 няма да се състоят. Както е известно, Уилямс, Ред Бул и Торо Росо блокираха амбициите на Михаел да кара модела от този сезон - F60 и затова Шумахер тестваше с F2007.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТЕСТА НА ШУМАХЕР НА "МУДЖЕЛО" ТУК!

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ИНЦИДЕНТА С МОТОР В ИСПАНИЯ ТУК!

 

ОБШИРЕН МАТЕРИАЛ ЗА ШУМАХЕР ЧЕТЕТЕ ТУК!

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти