Официално: Шумахер се завръща във Формула 1

Официално: Шумахер се завръща във Формула 1

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер ще се завърне на пистата и ще замества Фелипе Маса в тима на Ферари, докато бразилецът се възстанови след претърпяната катастрофа по време на състезанието за Гран при на Унгария. Шуми ще участва още в следващото състезание във Валенсия на 23 август и това ще бъде първото му официално състезание след 22 октомври 2006 година, когато сложи край на кариерата си в Бразилия. През февруари тази година той падна от мотор и претърпя инцидент и имаше проблеми с врата си. След като в последните няколко дни медиите бяха пълни със спекулации на тази тема, сега новината беше потвърдена от самия германец.

"Най-важното е, че засега новините за Фелипе са доста позитивни. Отново искам да му пожелая бързо възстановяване. Днес следобед говорих със Стефано Доменикали и Лука ди Монтедземоло и заедно решихме, че ще се подготвя да заместя Фелипе, докато той е извън пистата. Въпреки че отдавна и напълно оставих Формула 1 зад себе си, не мога да игнорирам връзката си с тима в такава тежка ситуация. Като състезател, какъвто съм бил винаги, се радвам на това предизвикателство", коментира Шумахер.

ОБШИРЕН МАТЕРИАЛ ЗА ШУМАХЕР ЧЕТЕТЕ ТУК!

КАРИЕРАТА НА ШУМЕХЕР В СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК !

През следващите дни Михаел ще се подготвя интензивно, за да може да навлезе във върхова физическа форма. За първи път той ще кара редом с Кими Райконен. Пилето идва тъкмо навреме, когато F60 има много подобрения и Ферари вече доказаха в Унгария, че могат да са бързи. Особено със системата "КЕРС", "Черните кончета" могат да имат предимство на "Спа", "Монца", "Сингапур" и "Валенсия".    

Преди 24 часа, мениджърът на легендарния германец Вили Вебер отхвърли на 100% шокиращата възможност, след като говорителката на Пилето Сабине Кем подхвърли пред "Би Би Си", че "Миахел може да обмисли офертата, ако от Ферари го поканят".Вили Вебер коментира, че и без Ферари Михаел има достатъчно работа. Легендата има договор с още пет компании освен италианците, а освен това е и посланник на ФИА и ЮНЕСКО.

От както се отказа от Формула 1 в края на 2006 година, Шумахер стана съветник на Ферари, участваше редовно в мотоциклетни състезания и правеше тестове за Ферари. За последно кара колата на Ферари F2008 през април 2008 година в Барселона.  

 

Повече информация за Формула1 и за възможността да спечелите страхотни награди от NIVEA FOR MEN четете във www.formula1.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти