Весела Лечева и Ивет Горанова проведоха мотивационна среща с млади спортисти при голям интерес

Весела Лечева и Ивет Горанова проведоха мотивационна среща с млади спортисти при голям интерес

Повече от 80 деца, треньори и родители бяха част от срещата на Весела Лечева и Ивет Горанова в Разлог, където двете големи български шампионки проведоха мотивационна лекция. Олимпийската шампионка от Токио 2020 Горанова провежда лагер с каратисти от цялата страна, а Лечева, която е член на Комисия на МОК, председател на федерацията по стрелба и бивш министър на младежта и спорта, участва като специален гост.

„Весела Лечева помага на стрелбата, но и на много други спортове. Но най-важното е, че тя има има впечатляваща кариера като състезател, което я прави незаменим лектор в нашия лагер“, каза Ивет Горанова.

„За вас е важно, че се учите от най-добрата – олимпийската шампионка Ивет Горанова. Тя ще ви покаже не само важни неща, специфични за вашия спорт, но ще ви даде пример и как да полагате усилия всеки ден да сте по-добри. Най-важното нещо и в живота, и в спорта е постоянството. Спортът ще ви научи и как да приемате загубите, качество, което отсъства у много хора днес. Но ще ви научи и как да продължавате напред след пораженията“, каза Лечева пред младите спортисти. Лекцията продължи повече от час с много въпроси, а след това Лечева даде автографи на младите спортисти.

Инициативата е част от срещите на Весела Лечева в страната с таланти. В нея тя си партнира с Ивет Горанова, която освен олимпийска шампионка, е едно от най-позитивните лица на български спорт. Броени дни преди Олимпийските игри в Париж двете медалистки разказаха и интересни спомени за най-големия спортен форум.

„Ивет не само продължава да е спортист на световно ниво, но вече развива и кариерата си в друга посока – предава опита си на младите, което е впечатляващо. Надявам се и другите наши шампиони да поемат по този път, защото на срещата ни с малките каратисти видях много щастливи и запалени по спорта деца. Дори едно от тях да продължи в спорта професионално, това ще е успех. За останалите е важно, че прекарват лятото без таблет и телефон, спортуват и се срещат с хора, които ги мотивират да станат по-добри“, каза Весела Лечева.

Следвай ни:

Още от Други спортове

Виж всички