Бояна Костадинова с евробронз в Солун

Бояна Костадинова с евробронз в Солун

България заслужи нови три медала на Европейското първенство за кадетки и кадети до 15 и до 17 години в Солун, Гърция.

На почетната стълбица се качи и Бояна Костадинова (49 кг) при по-големите. Състезателката на "Марица" - Пловдив с личен треньор Борислав Налбантов се окичи с бронз в двубоя и със сребърни медали в двете упражнения.

Костова приключи с двубой от 161 кг след 72 кг в изхвърлянето и 89 кг в изтласкването.

В първото упражнение българката стартира уверено на 68 кг, след което преодоля и 72 кг, но непосилни за нея се оказаха 74 кг. Така тя остана втора преди почивката.

В изтласкването Костадинова се справи с 84 и 89 кг и поиска 93 кг за първото място в двубоя. Тежестта обаче се оказа непосилна за нея. С 89 кг обещаващата ни тежкоатлетка взе сребро и във второто движение.

Шампионка стана Марго Кочетова (Фр) със 164 кг (75+89), пред представителката на домакините Мария Стратудаки със 162 кг (71+91).

За Костадинова това е второ поредно отличие от подобен форум, след като миналата година в Кишинев тя стана вицешампионка на Европа с кат. до 45 кг.

Така България вече е с 13 отличия на шампионата в южната ни съседка.

Виктор Костадинов (67 кг) при по-малките заслужи три златни медала, като беше безупречен и в двете упражнения.

До 15-годишните Атанас Атанасов (55 кг) заслужи три сребърни медала. Николай Дончев (61) успя да изкове бронз в двубоя и в изхвърлянето, като в изтласкването се нареди четвърти. А Александра Николова (45) заслужи бронз в двубоя и злато в изтласкването. Димитър Дончев (61 кг ) се класира пети, а Нино Симеонов (55 кг). Петко Георгиев (55 кг) остана осми със 174 кг (80+94) при по-малките.

Българското участие в Гърция продължава до неделя.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички