Стефка Костадинова ще бъде в Бургас за Международния олимпийски ден

Стефка Костадинова ще бъде в Бургас за Международния олимпийски ден

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова ще посети Бургас по повод честването на Международния олимпийски ден - 23 юни, съобщиха от Община Бургас. В града празникът ще бъде отбелязан с няколко спортни събития.

На терените на спортен комплекс "Звездичка арена" в ж.к. "Славейков" в неделя ще се състои детският турнир "Футболни звезди на Бургас". Надпреварата ще стартира от 9:00 часа. Финалите са в 12:00 часа, а награждаването ще е от 12:45. Наградите на победителите ще връчи олимпийската шампионка и световна рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова.

Яхтклуб "Черноморец Бургас" ще бъде домакин на регата "Черноморец Бургас 2024". Надпреварата ще стартира на 21 юни и се провежда в детските и олимпийските класове. Главен съдия на регатата ще бъде Никола Александров. Журито в състав от международни и национални съдии ще бъде предвождано от международен съдия Георги Паунов.

Официалното откриване на регатата ще бъде в петък, 21 юни, от 11:30 часа, а на 23 юни, неделя, от 16:30 часа ще бъде официалното награждаване на победителите.

Мултиспортен лагер ще има в туристическия комплекс "Ченгене скеле". Там участниците ще се състезават в няколко различни спортни дисциплини. На място ще бъде осигурен палатков лагер. Състезанието ще се проведе в два дни - на 22 юни с футбол и диск голф, а на 23-ти с волейбол и щафетна игра. Мултиспортният лагер ще бъде част от спортната програма на Община Бургас по случай честването на Международния олимпийски ден.

Всички участници в спортните събития за Международния олимпийски ден ще получат грамоти и фланелки, осигурени от Български олимпийски комитет.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички