Перник отбелязва Международния олимпийски ден с редица спортни мероприятия

Перник отбелязва Международния олимпийски ден с редица спортни мероприятия

Перник ще отбележи Международния олимпийски ден - 23 юни, с редица спортни мероприятия, съобщиха от общинската администрация.

Проявите са посветени и на започващата олимпиада в Париж през юли.

Любителите на баскетбола ще премерят сили в събота. Надпреварата ще се проведе в четири възрастови групи, а финалът ѝ ще бъде отбелязан с демонстративен мач на ветераните на баскетболен клуб Миньор 2015.

В неделя Перник ще бъде домакин на футболния формат 3 х 3,  който идва за първи път в България. Както при баскетбола, и при футбола участниците ще са разпределени в четири възрастови групи. Също в неделя, за седма поредна година, ще се проведе и традиционният велопоход. В него ще участват близо 100 ученици от пернишките училища. Той е под мотото на олимпийския девиз "По-бързо, по-високо, по-силно- заедно!". Наред със състезанията организаторите обещават много и различни забавления и през двата дни.

През 2021 година Държавният архив в миньорския град представи дигиталната изложба "Спортът в Перник". Фотосите проследяват развитието на спортовете на местно ниво, като мотоциклетизъм, бейзбол, ръгби, колоездене, футбол, борба, волейбол, баскетбол, ученически спорт и др.

Следвай ни:

Още от Други спортове

Виж всички