Държавното първенство по парашутизъм излъчи шампионите на България

Държавното първенство по парашутизъм излъчи шампионите на България

Момчетата от представителният отбор на Военновъздушните сили със състезатели от спортен клуб "Хелиспорт" от 24-та авиационна база - Крумово се представиха страхотно и станаха първи в отборното класиране на Държавното първенство по парашутизъм за приземяване в цел, което е кръг от Източноевропейската купа. Надпреварата се проведе от 14 до 16 юни на летище Ередн, област Монтана. Второто място бе за Отбор Варна, а третото за тима на СКОС "Сили за Специални операции".

В крайното индивидуално класиране републикански шампион за 2024 г. и златен медалист стана старши сержант Стоян Колев - парашутист спасител в Отделение "Търсене и спасяване" на 24-та авиационна база - Крумово, второто място зае Ани Стаменова - инструктур по парашутизъм, а старшина Петко Кирков - парашутист спасител в Отделение "Търсене и спасяване" на 24-та авиационна база - Крумово, завоюва бронзовото отличие.

Първенци в класирането на Източноевропейската купа стана отборът на Авалон/Avalon.

В първенството участваха 13 отбора от девет държави - Бъргария, Босна и Херциговина, Германия, Италия, Полша, Румъния, Сърбия, Унгария и Черна гора, като четири от отборите бяха съставени от военнослужещи, три от които от Военновъздушните сили и СКСО от състава на Българската армия.

Следващото предизвикателство е в Унгария - 42-рото световно военно първенство на CISM по парашутизъм.

Следвай ни:

Още от Други спортове

Виж всички