Франция без Стефан Бойер на Олимпиадата

Франция без Стефан Бойер на Олимпиадата

Селекционерът на настоящия олимпийски шампион Франция Андреа Джани е казал на Стефан Бойер, че няма да разчита на него за домашните Игри в Париж 2024.

Куба удари олимпийския шампион Франция по пътя към Париж 2024
Куба удари олимпийския шампион Франция по пътя към Париж 2024

28-годишният диагонал получи тежка контузия в глезена по време в мач на клубния му Асеко Ресовия (Жешув) в полската Плюс Лига през април. Очакваше се, че той да се възстанови навреме за последната трета седмица от Лигата на нациите, но отборът отлетя за турнира в Група 6 в Манила (Филипините) без него. Стефан Бойер вече е започнал да скача на тренировки и смята, че е възстановен на 70%, но Джани е преценил, че играчът няма да има достатъчно време да влезе в оптимална форма за Олимпиадата.

"Джани ми каза новината по телефона. Сякаш светът се срутил върху мен. Това е много силен удар. Борех се да се върна, но не успях. Болно ми е", каза Бойер, цитиран от L’Équipe.

На Олимпиадата в Токио 2020 двойката диагонали на Франция бяха Жан Патри и Стефан Бойер. През годините Бойер помогна на "петлите" да спечелят последната Световна лига през 2017-а и Лигата на нациите през 2022-а година.

Бойер беше заменен в националния отбор от топреализатора на италианската Суперлига Тео Форе. 24-годишният нападател взе участие в осем мача и отбеляза 68 точки при 61% ефективност. Основният диагонал на тима Жан Патри пък има 78 точки в 7 мача при 49% ефективност.

Следвай ни:

Още от Париж 2024

Виж всички