Сабаленка няма да играе на Олимпийските игри в Париж

Сабаленка няма да играе на Олимпийските игри в Париж

Номер 3 в световната ранглиста по тенис Арина Сабаленка (Беларус) няма да участва на олимпийския турнир в Париж, съобщи официалният сайт на Женската тенис асоциация (WТА).

Шампионката от Откритото първенство на Австралия обяви, че е взела решението от здравословни съображения и защото иска да съхрани сили за сезона на твърди кортове през лятото.

"С оглед на всички здравословни проблеми, които имах през последните месеци, смятам, че ще е най-добре да се погрижа за себе си и да си дам допълнителна почивка. Програмата ми по принцип е доста натоварена и трябваше да жертвам някой турнир. Реших това да бъде Олимпиадата", коментира Сабаленка.Надпреварата във френската столица ще се играе от 27 юли до 4 август в комплекса "Ролан Гарос" и ще бъде първият олимпийски турнир на червени кортове след Барселона 1992. Това допълнително ще затрудни тенисистите, тъй като Олимпиадата идва веднага след сезона на трева и преди състезанията на твърда настилка в Северна Америка, които включват два поредни турнира от сериите WТА 1000  в Торонто и в Синсинати, последвани от Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк, където Азаренка достигна до финала през миналия сезон.

"Предпочитам да почина малко и да се подготвя за сезона на твърди кортове. Мисля, че за тялото ми ще бъде по-добре. Не искам да поемам излишни рискове", каза още състезателката от Беларус.

Следвай ни:

Още от Тенис

Виж всички