Столичният Тенис клуб "15-40" ще бъде домакин на престижен турнир до 16 години

Столичният Тенис клуб "15-40" ще бъде домакин на престижен турнир до 16 години

България ще бъде домакин на турнир от най-високата първа категория при 16-годишните за първи път от десет години насам, потвърди обявеният официално календар на Европейската тенис асоциация за последното тримесечие на 2024 година.

Честта да бъде организатор на престижната надпревара от 7 до 13 октомври получи столичният Тенис клуб "15-40".

Така Sofia Cup ще бъде последното голямо състезание, носещо точки за финалния Мастърс на осемте най-добри на Тенис Европа, който ще се проведе между 22 и 26 октомври на легендарните кортове в "Монте Карло кънтри клуб".

Турнирите от първа категория до 16 години на Европейската тенис асоциация са само девет през годината. Заедно със София в тази елитна компания попадат още Рим, Варшава, Барселона, Сараево и други.

"Между 18 и 24 август клубът ни ще бъде домакин на традиционния турнир до 12 години, също от категория 1 -  MNDB Open. С организацията на двете събития ние се превръщаме в единствения български клуб, който през 2024 година ще организира два международни турнира (общо четири за страната) от най-високата категория в детско-юношеския тенис", казаха от "ТК 15-40".

"Даваме си сметка, че усилията няма да са малко, но дълбоко вярваме, че са необходими. В името на децата ни", добавиха от клуба.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички