Гледай на живо

ЦСКА-София - Гиляни (Косово)

Георги Иванов: Моят фаворит е Франция

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов сподели очакванията си от започващото днес Европейско първенство пред БНТ. Шефът на българския футбол е в Мюнхен и ще присъства на мача на откриването между Германия и Шотландия.

Той първо даде своята прогноза за първия мач на Евро 2024: "Не смятам, че ще бъде безпроблемно за Германия предвид това, че вече отборите са толкова равностойни. Да, Германия е домакин, но видяхме колко много шотландци пристигнаха в Мюнхен. Така че не знам точно кой ще бъде домакин. Германия е фаворит, безспорно. Винаги има шанс Шотландия да изненада Германия".

Георги Иванов говори за това кои са фаворитите за европейски шампион според него: "Франция. Германия също е фаворит предвид това, че е домакин, но последните години нямат добри резултати. Испания винаги е силен отбор, Италия. Не можем да предвидим. Ние, като фенове, се надяваме да е интересно първенството, да има голове, да е атрактивно. Това ще бъде най-важното за нас, които ще гледаме Европейското първенство.

Аз не съм фен на някой отбор. Харесвам Франция, защото последните и като футболисти, и като резултати, показват на целия свят, че това е един сериозен и много силен отбор. Всички футболисти играят в големи отбори. Много от тях са едни от най-добрите в света. Моят фаворит е Франция".

Президентът на БФС коментира и организацията на турнира: "Ще бъде малко смешно да коментирам организацията в Германия, самото Европейско първенство. Това, което всички, които виждаме, и на тържеството за откриването, Германия се е подготвила по страхотен начин, по отношение на сигурността, стадионите, феновете, транспорта. Смятам, че условия ще бъде перфектно за всеки един фен".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички