Гледай на живо

Последни новини от лагера на ЦСКА 1948 преди двубоя с Будучност

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Отборът, който доскоро феновете на хокея на лед познаваха като Аризона Койотис, научи новото си име след преместването в Солт Лейк Сити. От есента тимът ще стартира мачовете в своя първи сезон под имено Юта Хокей Клъб. Продажбата на отбора приключи в четвъртък, прехвърляйки собствеността от Алекс Меруело на собствениците на Юта Джаз – компанията Smith Entertainment Group.

Също така франчайзът показа и новата екипировка, които са в синьо, бяло и черна гама, а цветовете са наречени Rock Black, Salt White и Mountain Blue.

Юта ХК обаче не е окончателното име на отбора, като феновете ще продължат да гласуват до 20-и юни. То е едно от имената, които остават в гласуването, като поне за първата година ще се използва по този начин. Останалите имена, които са сред фаворитите на феновете, са Близърдс, Венъмс, Йетис, Аутлоус и Мамутите.

"Днес е фундаментален ден за хокея на лед в щата Юта и официално приключваме процедурата по създаването на нашия нов франчайз", заяви Райън Смит – управител на клуба и президент на основния инвеститор от SEG Group. "Беше невероятно удоволствие и училище за нас като хора, които до момента не са били в голямото хокейно семейство, да вървим стъпка по стъпка в изграждането на клуба. Имаме още много, много работа и само 100 дни, преди да влезем в мачовете".

Тимът от Глендейл (щата Аризона) приключи съществуването си заради липса на зрителски интерес, както и недостатъчен брой инвеститори и спонсори. Оригинално франчайзът тръгна от Уинипег през 1972-а година, а през 1996-а се премести във Финикс. За всичкото това време тимът нямаше никакви успехи с изключение на една титла в своята дивизия през 2012-а година.

Следвай ни:

Още от Зимни спортове

Виж всички