Вдигат възрастта при спортните и танцовите двойки за юноши и девойки

Вдигат възрастта при спортните и танцовите двойки за юноши и девойки

Конгресът на Международния кънки съюз (ISU), който се провежда в Лас Вегас (САЩ), одобри увеличение на максималната възраст при спортните и при танцовите двойки за юноши и за девойки.

При спортните двойки ще могат да се състезават девойки до 21 години и юноши до 23 години. В танците на лед възрастта вече е до 21 години. Допуска се максимална възрастова разлика от 7 години между двама партньори. Преди това максималната възраст при спортните двойки и танцови дуети беше 19 години за момичета и 21 години за момчета.

Конгресът на Международния кънки съюз одобри предложението на Съвета на организацията за поставяне на марката на производителя върху костюмите на фигуристите, което досега не беше разрешено.

"Това е, за да се даде възможност на състезателите да привлекат вниманието на модната индустрия и да получат така необходимото финансиране", каза главният изпълнителен директор на ISU Колин Смит.

"Терминът "идентификация на производителя" се въвежда и ще се използва специално за идентифициране на производителя на даден продукт. Например, ако е костюм, това е логото на производителя на този костюм, ако е кънки, тогава това е логото на производителя на кънките. Ние не говорим за лога на спонсори, ние говорим за производители на продукти", добави той.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички