Шампионски успехи и мисъл за бъдещите звезди на българския тенис

Шампионски успехи и мисъл за бъдещите звезди на българския тенис

"Тенис клуб 15-40" отчита голям успех в представянето на състезателите си и в организацията на Danhson държавното лично първенство за девойки до 16 г. Клубът прие надпреварата между 1 и 8 юни, като в нея се включиха повече от сто таланти на българския тенис.

Шампиони са Ванеса Влахова от "ТК 15-40" и Димитър Кисимов от "Про спорт".

"Много сме щастливи, защото наши състезатели спечелиха в четири от петте надпревари. При девойките финалът беше между две наши състезателки, като Елеонора Тонева стана втора. Двете с Ванеса Влахова спечелиха титлата на двойки. Освен това Самуил Пешев стана шампион на двойки при момчетата, а Валерия Маринова - шампионка при смесените двойки (партньор и на двамата беше Калоян Шиков)", заявиха от клуба.

"Тези резултати са в пълен синхрон с нашата мисия да изграждаме шампиони - както на корта, така и извън него. Наравно с това затвърждаваме стремежа си да работим за развитието на тениса в България и като горди домакини на някои от най-важните състезания в спортния календар. Затова положихме усилия да създадем за българските таланти такива условия, че да запомнят турнира", добавиха от "ТК 15-40".

Генерален спонсор на събитието беше Дансон. Всички участници в основната схема получиха от компанията висококачествени продукти за подпомагане на тяхното възстановяване и по-добра спортна форма.

За шампионите беше организирана специална фотосесия пред храм-паметника "Св. Александър Невски" в София по подобие на фотосесиите в най-големите турнири в професионалния тенис. За финалните мачове бяха имаше и деца, които да подават топките.

"Получихме много добра обратна връзка след Danhson държавното първенство както от участници, така и от нашите партньори. Това е отличен знак, защото показва, че с упорита работа можем да привличаме децата към тениса и да даваме стойност и основание компаниите да се включват дейно като партньори в процеса на изграждане на бъдещите шампиони", казаха още от "ТК 15-40".

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички