Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

710 български кикбоксьори на Европейска купа в Пловдив

710 български кикбоксьори на Европейска купа в Пловдив

Българското домакинство на Европейската купа по кикбокс "Top Ten" стартира в четвъртък (18.04) и ще приключи в неделя (21.04)

Европейската купа по кикбокс ще се проведе в зала „Колодрум“ в град Пловдив, а организатори на събитието са спортните клубове „Стар тийм“ от гр. София и „Бултрас“ от гр. Пловдив, съвместно с Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

Това е последната Европейска купа за тази година от общо четири включени в календара на Световната федерация по кикбокс „WAKO“.

1953 са подадените заявки за участие в Пловдив от 110 клуба и 21 държави. Срещите ще се изиграят на 8 татмита и 2 ринга.

Страната ни ще бъде представена от 710 кикбоксьори във всички възрасти, категории и стилове.

Състезанието стартира в петък от 10.00 ч. с квалификации, а официалното откриване ще бъде в събота 20.04.2024г. по време на полуфиналите.

„Това е огромна чест за нашата федерация. Благодарен съм, че имаме възможността да се докажем като перфектни организатори и водеща сила в кикбокса. Пожелавам много златни медали на нашите бойци, а от наша страна подкрепата ще е ежеминутна“, това заяви президента на БККМТ  Галин Димов, ден преди началото на Европейската купа по кикбокс в пловдивската зала „Колодрум“.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти