Ники Киров: Спаднало е самочувствието на отбора, създадохме прекалено малко в атака

Наставникът на Арда Николай Киров даде мнението си след загубата на своя тим от ЦСКА - София. “Небесносините” отстъпиха с 0:1 и отпаднаха от Купата на България. Това пък бе повторен дебют за Киров, който вчера пое тима от Кърджали.

Юга и Бусато пратиха ЦСКА - София на полуфинал за Купата
Юга и Бусато пратиха ЦСКА - София на полуфинал за Купата

“Мисля, че проблемът беше това, че създадохме по-малко в атака. Една по-чиста ситуация. Имаше и доста елементарна грешка при техния гол, знаехме за това заучено положение, но много бавно реагирахме в статичните положения. Поспаднало е малко самочувствието на отбора и може би затова се дължат тези грешни решения, но това е нормално, когато е имало слаби резултати. Има доста работа и върху какво да се работи.

Хубавото е, че има една група от състезатели, с която сме работили и при предния ми период. Надявам се, че по-бързо ще се напаснат те. Притеснява ме, когато един отбор създава малко голови ситуации, а те бяха малко днес.

Всеки може да сгреши в последния удар. Имаше ситуации, особено през второто полувреме, когато ги хванахме напред, но закъснявахме със завършването на атаката. По-бавни решения се взеха. През средата на терена също отстъпвахме.

Винаги е така, когато се поема отбор в движение. Трябва да се съобразим с програмата поне до следващото прекъсване.

Има доста хора, които са закъснели с подготовката, клубът е успял да развие състезатели, които след това са направили изходящи трансфери, което е похвално. Сега периодът е доста труден, ако има изходящ трансфер утре, когато затваря трансферния прозорец, ще е трудно да се намери нов състезател. Доста е трудно на този етап.

Преговорите не бяха лесни, но самото място, предните емоции наклониха везните да се завърна.

Ние сме длъжни да се борим за седмото место, на 1 точка сме. Въпросът е колко бързо състезателите ще възприемат моите идеи”, заяви Киров.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички