Гледай на живо

"Студио Дерби" с анализи за ЦСКА и Славия

Русия забранява излъчването на Игрите в Париж?

Русия забранява излъчването на Игрите в Париж?

Трикратната олимпийска шампионка по фигурно пързаляне и депутат от Държавната дума на Русия Ирина Роднина призова телевизионните канали в страната да не излъчват олимпийските игри в Париж това лято.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

"Кой точно трябва да следим? Всеки, който има нужда да гледа, може да го направи в интернет или някъде другаде. Не бих искала някой враждебен национален отбор да бъде излъчван", заяви 74-годишната Роднина, цитирана от сайта Sport24.

През декември миналата година тя изрази несъгласието си с решението на Международния олимпийски комитет (МОК) да не допусне Русия до Игрите във френската столица през 2024 година.

На 8 декември МОК обяви, че няма да допусне руснаци и беларуси до Олимпиадата в Париж. Само някои представители на тези две държави ще могат да участват в турнирите като индивидуални неутрални състезатели.

Руските и беларуски спортисти, които подкрепят войната на Русия в Украйна или имат връзки с въоръжените сили или службите за сигурност, няма да бъдат допускани до олимпийските игри във Франция от 26 юли до 11 август.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти