Трима българи в топ 32 на ЕП по фехтовка за младежи и девойки

Трима българи в топ 32 на ЕП по фехтовка за младежи и девойки

Трима българи се класираха сред най-добрите 32 в днешния ден от Европейското първенство по фехтовка за младежи и девойки в Неапол. На шпага девойки Виктория Велиславова завърши на 28-о място, а Михаела Стефанова е 30-а, а на сабя младежи Николай-Томас Георгиев се нареди на 27-а позиция.

Виктория Велиславова остана 28-а в индивидуалната надпревара на шпага в конкуренцията на 97 състезателки от 30 държави. В групите тя записа четири победи от шест срещи. В директните елиминации отстрани Лена Шево (Австрия) с 15:13, а в срещата за място сред най-добрите 16 отстъпи пред Ема Сонт (Румъния) с 13:15.

Михаела Стефанова също влезе сред най-добрите 32, като приключи състезанието на 30-о място. Стефанова излезе от групите с три победи и три загуби. В елиминациите тя отстрани Александра Кравец (Израел) с 15:11, а в двубоя за място сред най-добрите 16 отстъпи пред Анаел Дюк (Франция) с 10:15. Рая Ягова е 40-а, а Боряна Митова - 71-а.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

В турнира на сабя младежи Николай-Томас Георгиев завърши на 27-а позиция. В групите той записа три победи и две загуби. В елиминациите победи Бенямин Дюсерф (Франция) с 15:13, а в срещата за място сред най-добрите 16 отстъпи пред Франческо Пагано от Италия с 8:15. Виктор Филев се класира на 35-о място, Никола Господинов е 39-и, а Михаил Хаджилазов е 47-и.

Утре Европейското първенство продължава с отборните надпревари на шпага младежи, рапира девойки и сабя девойки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти