Доцент Петър Зографов застана начело на университетския спорт

Доцент Петър Зографов застана начело на университетския спорт

Доцент Петър Зографов беше избран за председател на Асоциацията за университетски спорт „Академик“. За него гласуваха единодушно всички делегати на отчетно-изборното събрание. Той поема поста от доцент Златко Джуров, който ръководи организацията в продължение на 12 години. Функцията на генерален секретар ще изпълнява Никола Динев.

Зографов е преподавател по ски в НСА „Васил Левски“. Участник в четири Олимпийски игри, в две от тях като състезател – Албервил 1992 и Лилехамер 1994. Многократен шампион на България по ски-бягане. Участва в 22 студентски универсиади като състезател, треньор и ръководител. Петър Зографов е консултант на Олимпийския комитет на Сърбия, член на FIS и технически делегат, както и член на международната федерация за университетски спорт FISU.

Новоизбраното ръководство и управителния съвет си поставя за цел в най-близко бъдеще, да се регламентира участието на всички университети на територията на България в организацията. Увеличение на масовостта на спортуващите студенти и повдигането на високото спортно майсторство, също са сред приоритетите.

Първото голямо събитие, което предстои на новото ръководство е Националната зимна Универсиада. Тя ще се проведе в Пампорово от 18 до 21 март, с участието на над 500 студенти от почти всички висши учебни заведения в страната.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти