Петер Саган ще претърпи операция на сърцето

Петер Саган ще претърпи операция на сърцето

Трикратният световен шампион в шосейното колоездене Петер Саган ще претърпи операция на сърцето, съобщиха специализираната медия "Сайклинг Нюз".

Миналия уикенд 34-годишният словак е участвал в състезание по планинско колоездене във Валенсия. По време на състезанието той е претърпял тежко падане, но е успял да продължи. Проблемът за него е дошъл в края на трасето, когато сърдечният му ритъм е достигнал нива от 200 и над 200 удара в минута.

Направените тестове през тази седмица са показали, че той има тахикардия и ще трябва да бъде опериран. Процедурата ще бъде извършена в Анкона, Италия и се очаква след коригирането на тази аритмия той да може да поднови тренировки в близко бъдеще.

За Саган това е първи сезон, в който той изцяло участва в планинското колоездене. Словакът отдавна призна, че мечтае да участва в тази дисциплина на Олимпийските игри в Париж. Преди това в продължение на 15 години той караше сред професионалистите в шосейното колоездене, където бе един от най-успешните и най-обичани състезатели.

Саган има 12 етапни победи в Обиколката на Франция, две в Обиколката на Италия и четири в Обиколката на Испания.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти