ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Над 130 борци от България, Северна Македония и Турция участваха в турнира “Никола Петров”

Над 130 борци от България, Северна Македония и Турция участваха в турнира “Никола Петров”

134 таланти от 28 клуба от Турция, Република Северна Македония и България спориха за отличията в турнира за деца "Никола Петров" в Горна Оряховица, с който бе отбелязана 150-та годишнина от рождението на именития борец, 50 години от откриването на спортната зала, носеща неговото име и 30 години от преучредяването на клуба по борба Локомотив в града.

Купа "Никола Петров" беше връчена на шампиона в най-леката категория до 26-килограмовите Митко Минов (Локомотив, Горна Оряховица).

За най-техничен състезател беше обявен Симеон Великов, син на Радослав Великов, номер 1 в света и бронзов олимпийски медалист. Състезателят на столичния клуб Симеон Щерев-Левски стана безапелационно първи в категория до 32 кг, а наградата за най-резултатен борец получи Давид Петров (Олимпиец, Търговище), който преодоля конкуренцията в категория до 35 кг.

Всички медалисти получиха и книга „150 години Никола Петров“.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Много медалисти от големи първенства изгледаха схватките - Армен Назарян, Явор Янакиев, Иво Ангелов, Румен Павлов, Александър Костадинов, Нено Ненчев и други. Старт на надпреварата даде кметът Николай Рашков.

По време на откриването по случай кръгли годишнини бяха наградени с плакети Иван Шавов, първият носител на златния пояс "Никола Петров" и Недялко Недялов, президент на клуб Дан Колов (Eлена). Наградите им бяха връчени от Али Пършмолла, спортен директор на федерацията и главен секретар на турнира.

Снимка: Българска федерация по Борба

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти