Рали рейд "Добруджа" събира топ пилоти от България този уикенд

Рали рейд "Добруджа" събира топ пилоти от България този уикенд

След 9-годишна пауза Добрич отново събира топ пилоти в офроуд спортовете! Събитието ще се проведе от 22 до 24 септември и се реализира с подкрепата на Община Добрич. Кмета Йордан Йорданов прие присърце идеята да върне Добрич на офроуд картата и региона отново да бъде домакин на известното в миналото рали рейд „Добруджа" - запазена марка за бързи трасета и чудесни условия за състезателите. Състезанието рали рейд „Добруджа" е IV кръг от Националните офроуд шампионати и е в календара на Автомобилната Федерация на България.

На старт ще застанат 65 екипажа с автомобили 4х4 и четириколки (ATV). Организаторите са подготвили 4 различни трасета с дължина над 600 км. В категорията на автомобилите 4х4 ще участват най-бързите прототипи с над 500 к.с. развиващи над 160 км/ч по черните пътища на Добруджа. По време на състезанието ще се използва тракинг система за сателитно проследяване на участниците, най-вече за локализиране и безопасност, но ще се засичат и максималните скорости и ограниченията на скоростта.

В категорията на четириколесните мотори (ATV) са записани 31 участника в класовете Hobby и Expert, които ще изминат 100 км за един ден в полски пътища и горски пътеки. Голям брой участници има в клас Mini Junior, деца от 6 до 10 години, с ATV. 12 момичета и момчета от цяла България ще покажат майсторско управление пред публика и родители на затвореното трасе.

В петък от 11:00 часа е официалния старт от центъра на града, а в неделя, 24септември, до бившето военно летище от 10:00 часа са финалните серии на специално подготвено трасе за 4х4 и ATV. В същият ден от 14:00 в центъра на Добрич ще се проведе церемонията по награждаването на победителите във всички класове и категории.

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти