Аспарух Аспарухов: Продължаваме да играем все по-добре и по-добре, но просто не ни удовотворяват резултатите

Националът Аспарух Аспарухов сподели след загубата на България от домакините от Япония с 0:3 гейма в последния мач от първия турнир от Лигата на нациите, че ако не сервират добре, както се случва в последните мачове, е доста трудно да се играе срещу тях. Аспарухов допълни, че продължават да играят все по-добре и по-добре, но просто не ги удовотворява просто добрата игра и резултатите.

България допусна трета загуба в Лига на нациите пред 10 000 зрители
България допусна трета загуба в Лига на нациите пред 10 000 зрители

"Със сигурност японците играят един много различен волейбол от този, който играем ние като отбор и като стил. Доста трудно е, защото те играят доста в защита, успяват да спасят в ситуации, в които не успяваме да организираме хубав блок. И ако не сервираме добре, както се случва в последните мачове, е доста трудно да се играе срещу тях. Не успяхме да си завършим третия гейм общо взето. Имахме шанс да вземем гейма, но не успяхме да завършим и да си направим геймбола, а след това те успяха да направят един брейк, който беше важен", коментира Аспарухов пред БФВ.

"Смятам, че от гледна точка на игра, играем добре и продължаваме да играем все по-добре и по-добре. Със сигурност никои от играчите не е доволен, защото се стараем да печелим всеки мач. Просто не ни удовотворява просто добрата игра и резултатите", каза още посрещачът, който в последните срещи играеше като диагонал.

Снимки: volleyballworld.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти