"Златната" и "сребърната" от Пекин 2022 останаха извън състава на Русия за следващия сезон

"Златната" и "сребърната" от Пекин 2022 останаха извън състава на Русия за следващия сезон

Олимпийската шампионка от 2022 година Анна Щербакова и сребърната медалистка от Игрите в Пекин Александра Трусова не са включени в списъка с кандидати за руския отбор по фигурно пързаляне за следващия сезон, съобщиха от Министерството на спорта на страната.

В списъка липсват и шампионите от Игрите в отборния турнир Марк Кондратюк, Виктория Синицина и Никита Кацалапов, сребърният медалист от Олимпиадата през 2018-а отборно Михаил Коляда, вицешампионите от руското първенство на сезон 2021/2022 Даяна Дейвис и Глеб Смолкин.

Сред включените са олимпийските златни медалисти от Пекин в отборната надпревара Камила Валиева, Анастасия Мишина и Александър Галямов, двукратните вицешампиони от Олимпиадата Евгения Тарасова и Владимир Морозов, световната шампионка от 2015 година Елизавета Туктамишева, златните медалисти от шампионата на планетата от 2020-а при спортните двойки Александра Бойкова и Дмитрий Козловски, шампионката на Русия София Акатиева и победителката от сериите Гран При на Русия Аделия Петросян.

19-годишната Щербакова, освен златото от Олимпиадата в Пекин, спечели титлите от Световното индивидуално (2021) и Световното отборно първенство (2021), както и два сребърни медала от Европейски шампионати (2020, 2022).

18-годишната Трусова също така е бронзова медалистка от Световно първенство (2021), носителка на две бронзови отличия от шампионати на Стария континент (2020, 2022). На Олимпиадата в Пекин тя стана първата в историята на фигурното пързаляне, изпълнила пет четворни скока в една програма.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти