Верлайн с трета победа за сезона във Формула Е

Верлайн с трета победа за сезона във Формула Е

Паскал Верлайн (Порше) записа третата си победа в деветия сезон във Формула Е, след като спечели 10-я старт от кампанията – първото състезание този уикенд по улиците на Джакарта, Индонезия. Заедно с него на подиума се качиха Джейк Денис (Аваланч Андрети) и Максимилиан Гюнтер (Мазерати), който стартира от полпозишън.

Верлайн излезе начело рано в състезанието, след като изпревари Денис и Гюнтер, а в последните обиколки успя да отбие всички атаки на Денис, който остана много недоволен от защитата на германеца.

Състезанието в Джакарта мина с неочаквано малко инциденти, без кола на сигурността и с много малък брой жълти флагове по завоите.

Лидерът в класирането Ник Касиди (Енвижън) стартира 10-и, но успя да завърши 7-и, като изпусна 6-ата позиция при последната активация на атакуващ режим в 25-ата от общо 36 обиколки.

Състезанието в Джакарта се оказа пълен провал за пилотите на Ягуар Мич Еванс и Сам Бърд, който прекараха по-голямата от надпреварата в средата на колоната след слаба квалификацията. Двамата се крепяха в дъното на Топ 10, когато Бърд отново този сезон удари отзад Еванс и го завъртя, а точно преди финала самият Бърд беше ударен и завъртян от Рене Раст с Макларън, което означаваше нула точки за двамата пилоти на Ягуар.

След 10 състезания Касиди остава начело с 128 точки, само на 2 зад него е вече Верлайн.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти