Весела Лечева подкрепи "лъвовете" срещу Португалия

Весела Лечева подкрепи "лъвовете" срещу Португалия

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева подкрепи националния ни тим по баскетбол, който тази вечер игра в Ботевград решителна среща от предварителните европейски квалификации. България победи Португалия с 90:82. Националният ни тим обаче се нуждаеше от успех с над 10 точки и завърши на второ място в групата. През лятото съставът на Росен Барчовски ще трябва да играе допълнителни предварителни квалификации по пътя към Европейското първенство.   

Магическото завръщане на Везенков не спаси "лъвовете" в мач със спорен край
Магическото завръщане на Везенков не спаси "лъвовете" в мач със спорен край

Весела Лечева бе сред зрителите в Ботевград заедно с президента на федерацията по баскетбол Георги Глушков и членове на УС на федерацията. За националния ни тим игра и един от най-добрите играчи на Евролигата Александър Везенков. Той беше и познатият лидер и завърши с 30 точки, 4 борби и 2 асистенции за 37 минути на терена. Чавдар Костов реализира 19 точки и 4 борби, а Павлин Иванов добави 18 точки и 2 борби. 

Въпреки че баскетболистите ни бяха много близо до успеха, развръзката се отлага за следващите мачове. Министър Лечева пожела успех на тима в тях и сподели, че препълнената зала в Ботевград е най-важната оценка за националния отбор по баскетбол.

Още от Други спортове

Виж всички