БФС и федерациите по волейбол и баскетбол с обща инициатива за развитие на спортната наука

БФС и федерациите по волейбол и баскетбол с обща инициатива за развитие на спортната наука

Българският футболен съюз бе домакин на работна среща по процеса на дигитализация на спорта. Събитието се проведе в Национална футболна база "Бояна" в присъствието на ръководителите на другите два най-масово практикувани отборни спорта у нас – волейбол и баскетбол. Тристранната среща на високо ниво очерта първите и най-важни стъпки по разработването и интегрирането на цялостна стратегия за дигитално развитие на българския спорт с помощта на модерните технологии.

На срещата присъстваха президентът на БФС Борислав Михайлов, заместник изпълнителният директор Христо Запрянов, техническият директор Георги Иванов и мениджърът "Стратегическо развитие" Андрей Петров. От страна на Българската федерация по баскетбол участие взеха президентът Георги Глушков, изпълнителният директор Филип Виденов и мениджърът "Международни връзки и специални проекти" Елеонора Рангелова, а от страна на Българската федерация по волейбол – президентът Любомир Ганев.

По време на събитието бе отчетена необходимостта от интегрирането на технологиите в цялостния спортен процес у нас – задължително условие за постигане на конкурентоспособност на съвременната международна сцена. Участниците проследиха и презентация от Владимир Грозданов – изпълнителен директор на водещата компания в сферата на спортната наука Barin Sport, чиято технология вече се използва от националните отбори на България по футбол. Изтъкнати бяха фундаменталните предимства на събирането на актуални данни и използването им в процеса на развитие на млади състезатели, както и плюсовете на въвеждането на модерните технологии за постигане на резултати в реално време.

Президентите на трите водещи спортни федерации бяха единодушни, че приемането на подобна програма е задължително условие за развитието на българския елитен спорт и се обединиха около мнението, че в най-кратки срокове тя трябва да бъде въведена в експлоатация. За целта ще бъде изготвен меморандум за сътрудничество между БФС, БФБ и БФВ.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички