Много оспорван финал на държавното първенство по таекуон-до в Панагюрище

Много оспорван финал на държавното първенство по таекуон-до в Панагюрище

327 състезатели от всички клубове в страната взеха участие в тридневното Държавно първенство по таекуон-до ITF, което се проведе при отлична организация в зала „ Арена Асарел“ в Панагюрище.

В дисциплините „ спаринг“ и „силов тест“ и разделени във възрастови групи от юноши, девойки, мъже, жени и ветерани таекуондистите показаха майсторски умения пред многобройната публика, която беше дошла да гледа на живо.

В края на турнира се определи и шампионът в отборната надпревара на „ спаринг“, като в битка за златния медал излязоха състезателите от благоевградския „ Фолкън“ и пернишкия „ Тайгър тийм“. Много интересен финал , изпълнен с емоции и силно представяне донесе трофея за „ Фолкън“, които спечелиха с 3:2 победи – 6:4 точки.

По-рано през деня световният шампион при мъжете на „ силов тест“ Йордан Стаев затвърди отличната си спортна форма и добави още едно шампионско отличие в кариерата си, а заедно с него и злато от „ спаринг“ – индивидуално от Държавното в Панагюрище.

С най-много медали завършиха таекуондистите на „ Тайгър тийм“ ( 12 златни, 5 сребърни и 3 бронзови) заедно с „ Фолкън“ ( 12 златни, 4 сребърни и 5 бронзови) отличия. Трето място в крайното подреждане заеха състезателите „ Калоян-Ладимекс“ с 8 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала.

Завършилото Държавно първенство беше и официална квалификация за влизане в националния отбор на България за предстоящото през месец април Европейско в Италия. До края на този месец ще станат известни имената на всички наши таекуондисти, които ще започнат подготвителен лагер на 15 март в Благоевград.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти