MAXFIGHT очаква още по-богат календар през 2023 година

MAXFIGHT очаква още по-богат календар през 2023 година

Най-дълго съществуващата и авторитетна организация за професионални бойни спортове в България MAXFIGHT изпрати успешна 2022 година с богат календар от пет проведени турнира.

Силните представяния във веригата на българската звезда в кикбокса Стоян Копривленски дори го изстреляха към двубой за шампионския пояс в лека категория на GLORY. През май месец той спечели пояса в К1 на MAXFIGHT срещу молдовеца Максим Райлеан, а през октомври се изправи срещу шампиона на GLORY Тижани Безтати, където за съжаление отстъпи със спорно съдийско решение.

Копривленски щеше да се бие пред българските фенове и в последното за годината издание на MAXFIGHT - 52 (отново в София), но трябваше да отпътува за Япония за друга галавечер на GLORY. Там съдиите откровено ощетиха българския боец и му присъдиха загуба срещу местния любимец Каито Оно.

Йосиф Панов - Пепелянката също прогресира кариерата си през двубой на MAXFIGHT, като на 16 декември в София победи по точки Мирослав Сербан и очаква да се боксира за интерконтинентална титла през 2023 година.

82 Йосиф Панов надви Ангел Емилов за шампионския пояс на България

Борислав Велев - Рой се завърна на сцената на MAXFIGHT в края на 2021 година след около едногодишно отсъствие от професионалния ринг, а след победата там получи страхотния шанс да спечели международен пояс към Световния боксов съвет. На 25 август в Тирана той надделя над Амарилдо Врая и стана междуконтинентален шампион в супер полусредна категория към WBC.

Измъчваният от различни контузии Здравко Попов също намери поле за изява на MAXFIGHT през декември миналата година и нокаутира опитния и популярен у нас Евгени Борисов.

56 MAXFIGHT 52

На 11 февруари в София се проведе MAXFIGHT 48, чиито главни битки бяха тези на Симеон Наковски срещу Михай Мита (българинът спечели с прекратяване) и на Антон Петров срещу Кристиян Зае (нашенецът победи с ТКО). Освен тях зрителите видяха успешни представяния на Павел Владев - Върколака срещу Николай Петров с ТКО, както и при дамите Теодора Кирилова срещу Луиза Бургос (със съдийско решение).

56 MAXFIGHT 52

Симеон Наковски и Антон Петров блеснаха и в заключителната за 2022-ра галавечер на МАXFIGHT 52 в София, като спечелиха титлите на организацията пред 1500 зрители в зала “Христо Ботев”.

56 MAXFIGHT 52

Очакванията са през 2023 година MAXFIGHT да има още по-богат график със събития и международни участия.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти