Световен шампион на лагер с националите ни по таекуондо

Световен шампион на лагер с националите ни по таекуондо

Двукратен световен шампион пристига в България за да се включи в подготовката на отбора ни по Олимпийско таекуондо. Националите ни ще имат честта да се подготвят със звездата в таекуондо Мехди Кодабакши между 15 и 22 февруари в Павел Баня. Той ще сподели с родните надежди опита си по пътя към световния и олимпийски връх. Определят го като един човек с две световни титли с две държави (Иран и Сърбия), олимпиец, шампион на Азия и феномен на татамито, неведнъж побеждавал легендите в таекуондо при мъжете. Подобно на българския национален селекционер Фарзад Золхадри, Мехди е преминал през една от най- добрите школи в света на таекуондо – иранската и се включва в подготовката на националите ни с цел отборът да се представи на най-високо ниво на предстоящите Европейски олимпийски игри в Полша.

Към момента България е класирала по ранкинг петима състезатели на игрите и се очаква поне още трима да се класират чрез квалификации, което е тотален прецедент и грандиозен успех за българското таекуондо.

Освен на Европейските олимпийски игри на българския отбор му предстоят участия в поредица международни високоранкингови турнири, два  от които ще бъдат в България. Престижният Bulgaria Open 2023 G2, който ще се проведе в периода 3-6 март и Европейското клубно първенство от 27 до 30 април в София. Домакин и на двете емблематични събития е Българска Федерация по Олимпийско таекуондо.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти