БФС представи нов партньор, националният ни отбор сменя екипите през лятото на тази година

Българският футболен съюз обяви официално на днешната си пресконференция сътрудничеството си с италианския концерн “Макрон”. Договорът между двете страни е до 2028-а, като през лятото на тази година ще бъдат представени новите екипи на националния ни отбор. Те ще бъдат 3 на брой, като ще дебютират през юни.

На пресконференцията присъстваха и представители на италианската фирма, които заявиха, че отдавна са искали да работят с футболния ни съюз. Отделно от това те разкриха, че ще има цяла колекция от тренировъчни екипи и специален мърчандайз, достъпен за феновете. Италианците разкриха, че се работи все още по дизайна на екипа, който по техни думи “ще бъде уникален”, но не издадоха повече подробности.

12 Ръководството на БФС представя дългосрочен партньор

“Искам да благодаря на нашите партньори за желанието да се обвържат дългосрочно с нас. Явно те виждат потенциал в нашия футбол. Аз лично съм впечатлен от качеството, така че вярвам както футболистите, така и футболната общественост, ще бъдат доволни.

Наистина националната фланелка е тежка, тя винаги е била такава. Да се надяваме футболистите да усетят тежестта ѝ, но да не се притесняват.

Благодаря още един път на предишните ни партньори, но се стигна до положението, че ни свърши договорът. Не постигнахме нова договорка и се разделихме. Нормално е да има промяна”, заяви вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов.

Костадинов: Докато ние вършим някаква работа, други се занимават със съдилища
Костадинов: Докато ние вършим някаква работа, други се занимават със съдилища

“Договорът с предишния ни партньор изтичаше в края на годината. Имахме възможност да преговаряме с други фирми през последните 6 месеца. Водехме разговор с доста компании, като повечето от тях сами ни търсеха. Водихме разговори както с най-популярните, така и с такива, които сега влизат на световния пазар. Първият ни контакт с “Макрон” бе преди години. Всички бяхме впечатлени от тяхната работа. Всички единодушно взехме решение да се обвържем, и то за толкова толкова дълго с тази марка.

Бонус от страна на нашия партньор има за класиране на голям форум. Няма как да ви разкрия сумата, но сме доволни всички от нея. “Макрон” предложиха доста по-добри оферти и ние сме изключително доволни от предложеното”, заяви и заместник-председателят на БФС Христо Запрянов.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти