Натоварен ден за родното дуо от Партизан

Натоварен ден за родното дуо от Партизан

Отборът на Партизан по CS:GO, част от който са двамата българи Калин "KalubeR" Ерендицов и Виктор "Duplicate" Митев, вчера записа силни представяния, но на два пъти изпусна победата.

"Гробарите" започнаха деня си с победа в своето първо изпитание от Swiss фазата на Elisa Invitational Winter 2023 Contenders. Сръбският тим не се поколеба срещу Falcons, където към момента се състезават имена от ранга на Кени "kennyS" Шруб, Кевин "misutaaa" Рабие и Нейтън "NBK-" Шмит, и успя да вземе победата на Vertigo с 16-6. В схватката изгря снайперистът от хърватски произход Марин "ROGA" Рогич, който прибра 22 убийства и запиза впечатляващия 1.60 рейтинг. Така "черно-белите" ще очакват 19 януари, когато от 13:30 часа ще срещнат IKLA.

За съжаление на феновете на родното дуо, последва тежък двубой за Партизан в Upper Bracket плейофите на ESL Pro League S17 Conference Europe. Eternal Fire надигра сръбския гранд с 2:0 (16-13, 16-13) на Inferno и Anubis. Тази загуба прати "гробарите" в LB, където утре от 20:00 часа ще срещнат Case Esports.

В своята финална схватка за деня, срещу ALTERNATE aTTaX, за втората си среща от Swiss фазата на CCT South Europe 2, Партизан се представи мъжки, а KalubeR донесе истинско зрелище с 59 фрага в първите две карти, опитвайки се да вземе точката собственоръчно, но изглежда и умората показа злото си лице. 

Битката стартира на Inferno, където след два огледални халфа, германският клуб си прибра мапа в продълженията. След това пък победа на Ancient доведе сблъсъка до Overtime, спечелен от "черно-белите", а в крайна сметка aTTaX затвори с убедително Vertigo и успех с 2:1 (19-17, 14-16, 16-8). След този резултат "гробарите" разполагат с актив от 1-1 в първенството.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти