Карлос Насар тласка 8 кг над световния рекорд

Карлос Насар тласка 8 кг над световния рекорд

Карлос Насар продължава да демонстрира отлична форма преди Световното по вдигане на тежести в Колумбия в началото на другия месец. В момента националите са на лагер на Белмекен и директно от там ще се отправят на три групи към столицата на южноамериканската държава Богота.

След като преди няколко дни Насар качи видео в социалните мрежи как изтласква 220 кг в кат. 89 кг, което е с 3 килограма над световния рекорд, вчера той пусна нов клип с още едно супер постижение. На видеото се вижда как Карлос тласка 225 кг, което е с цели 8 кг над рекорда на италианеца Антонино Пицолато (217 кг), поставен на Европейското в Тирана по-рано тази година.

Пицолато няма да участва на Световното и така най-големият съперник на Насар на този шампионат ще бъде китаецът Тян Тао, който е световен рекордьор, но в по-горната категория до 96 кг.

След отпадането на Христо Христов заради коронаривус, най-големите надежди за медал на световното в Колумбия остават Карлос Насар. (89 кг), Дейвид Фишер (102 кг) и Божидар Андреев (73 кг).

"Мач Телеграф"

Още от Други спортове

Виж всички