31 са номинираните състезатели за отличието Спортист на годината в Плевен

31 са номинираните състезатели за отличието Спортист на годината в Плевен

Общо 31 състезатели от тринадесет вида спорт са номинирани за отличието Спортист на годината на община Плевен. Това се посочва в анкетата, изготвена от отдел "Спорт" в местната администрация, чрез която трябва да се класират най-добрите спортисти за 2022 година.

Сред номинираните са четирикратната носителка на наградата Ивет Горанова (карате), тенисистката Йоана Константинова, класирала се на трето място на Европейско първенство до 16 години при двойките, хандбалистите Иван Петков, Румен Ангелов и Кристоф Маринов, които станаха шампиони на България до 16 години като част от хандбален клуб Полюс ТМ и други.

В категорията "Перспективен състезател до 14 години" са номинирани 32-ма спортисти от единадесет вида спорт. За Отбор на годината изборът е между шест кандидатури – баскетболният Спартак, Спортен клуб по борба, Клуб по бойни изкуства Петромакс, Стрелкови клуб Виа, футболния Спартак" и хандбалния Полюс - ТМ.

Шестима са номинираните треньори за номер 1 за годината – Любка Валентинова (спортни танци), Красимир Бислимов (футбол), Йонко Вутов (хандбал), Светлин Шиндов (борба), Никола Николов (лека атлетика) и Илия Кирилов (стрелба).

Номинациите и в четирите категории на класацията Спортист за 2022 година на Община Плевен са подадени от спортните клубове в общината. В момента тече процедурата по гласуване, която трябва да приключи до 30 ноември. Подадените анкетни карти ще бъдат обобщени от комисия с председател заместник-кметът Стефан Милев, каза за БТА Ирена Николова, началник на отдел "Спорт".

Очаква се в дните преди Коледа да се проведе и церемонията по награждаване на най-изявените спортисти, треньори и отбори на Плевен за 2022 година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти