Тодор Киселичков: Беше важно да елиминираме Чавдар (Етрополе)

Тодор Киселичков: Беше важно да елиминираме Чавдар (Етрополе)

Старши треньорът на Спартак (Варна) Тодор Киселичков сподели мнението си след минималния успех над Чавдар (Етрополе) за Sesame Купа на България. Наставникът на "соколите" остана доволен, че неговият отбор продължава към четвъртфиналите, въпреки че това се случи след продължения и гол на Здравко Димитров в 106-ата минута.

"Преди да кажа каквото и да е за мача, искам да поздравя отбора на Чавдар (Етрополе) за това, че успя да достигне до този етап на турнира и то с игра бойка, дисциплинирана и дръзка, която показа и днес, явно е било заслужено. Поздравявам ги и им пожелавам успех в техните начинания, които преследват. 

Здравко Димитров направи Спартак (Варна) четвъртфиналист за Купата
Здравко Димитров направи Спартак (Варна) четвъртфиналист за Купата

Според мен победата беше заслужена. Действително имаше едно положение пред нашата врата през първото полувреме, което беше критично. Като цяло обаче доста владеехме топката, опитвахме се да създаваме положения, имахме и доста ситуации, в които можеше да вкараме гол - къде техника, къде не добро отиграване, не успяхме. Беше важно днес да елиминираме отбора на Чавдар и ние успяхме, без значение по какъв начин е - дали е в редовните 90 минути или с продължения. 

Важното е, че продължаваме напред. Опитахме се да дадем някакви позитивизми през Купата и да останем в играта и през пролетта, но няма да се откажем от нито един мач, който предстои пред нашия отбор. Ще се борим да оставаме в първенството, защото там е изключително важно. Трябва да избегнем ситуацията, в която се намираме, и да подобрим позицията си в класирането. 

Важното е да се направи добра подготовка, да успеем да стабилизираме отбора и да опитаме да вървим напред. Дано през първата част да не е било подценяване, защото цяла седмица говорихме за това нещо. Според мен не беше подценяване, а просто мачът ни тръгна по този начин. 

До момента нямаме нито един привлечен или освободен футболист. Селекцията е процес, който неминуемо ще дойде през зимния трансферен прозорец. Имаме планове за зимната подготовка, но още нищо не е ясно. Може би ще има и лагер в чужбина.

Още в първата минута имахме ситуация, която, ако бяхме вкарали, може би щяхме да си говорим други неща. Според мен нямаше подценяване, просто не успяхме да вкараме гол", заяви треньорът на варненци.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти