Гледай на живо

Контролна среща между ЦСКА 1948 и Шкендия (Северна Македония) 1:0

Над 600 таекуондисти на “Пловдив Оупън”

Над 600 таекуондисти на “Пловдив Оупън”

Над 600 състезатели събра турнирът по таекуондо "Пловдив Оупън", който се провежда в града под тепетата. Председателят на Комисията по спорта към Парламента Халил Летифов откри официално надпреварата, която се проведе в зала "Сила". На откриването присъства председателят на БФТ Слави Бинев, организаторът на "Пловдив Оупън" Димитър Тончев, бившият министър на спорта Валентин Заеков, както и Петър Палазов, който е зам. председател на родната федерация.

След обръщение към всички състезатели, треньори и родители, Слави Бинев съобщи и новината, че за първи път България класира 5 състезатели по ранкинг на Младежките олимпийски игри, които ще се проведат в Полша следващата година. Страната ни има шанс да класира още няколко представители, след квалификации, които ще се проведат в Италия. Заслуга за това има и Калоян Бинев, който въпреки тежката травма, вчера спечели бронзов медал на силния турнир Париж Оупън, от където Кало натрупа още точки.

"За мен е огромна чест да открия турнира "Пловдив Оупън". Това е един прекрасен спорт, виждам прекрасни условия, за което искам да благодаря на организаторите. Също така трябва да благодарим и на треньорите, на състезателите, на родителите и на съдиите, без които, този спорт няма как да съществува. Бъдете горди с това, което правите в тези трудни времена. Бъдете сигурни, че вие може да бъдете пример за политиците, ако те не могат да бъдат пример за вас", каза Халил Летифов пред присъстващите в залата.

"Много се радвам, че днес тук сред нас е Председателят на комисията по спорта към Народното събрание. Не защото сме приятели и колеги, а защото г-н Летифов е човекът, който наистина желае да помогне на спорта. Със своето поведение и със своя ангажимент, и с фактът, че той е тук, показва неговата обич към това, което ние правим", сподели Слави Бинев.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти