Николов и Янакиев стартираха с победи в Загреб, изправят се един срещу друг във втория кръг

Николов и Янакиев стартираха с победи в Загреб, изправят се един срещу друг във втория кръг

Българите Даниел Николов и Димитър Янакиев стартираха с победи на международния турнир по бадминтон в Загреб (Хърватия).

Поставеният под номер 2 в схемата Николов победи Миколай Шимановски (Полша) с 21:10, 21:12 за 25 минути и във втория кръг ще играе срещу съотборника си Димитър Янакиев.

Янакиев надделя в драматичен двубой над Валентин Сингер (Франция) с 16:21, 21:18, 21:18 за 75 минути.

Номер 3 в схемата Иван Русев загуби на старта от Чи Чие Ян (Тайван) с 19:21, 13:21, за 36 минути, а Илиян Стойнов отстъпи пред четвъртия поставен Миха Иванич (Словения) с 18:21, 9:21 за 35 минути.

При жените европейската шампионка до 19 години Калояна Налбантова допусна поражение в първия кръг от водачката в схемата Хсиан Ти Лин от Тайван с 14:21, 15:21 за 40 минути.

Гергана Павлова ще стартира с двубой срещу номер 8 Чин Пин Хуан от Тайван.

По-късно днес са срещите на двойки мъже, където Русев и Стойнов са първи поставени в схемата, а Даниел Николов и Димитър Янакиев са номер 3. На двойки жени ще играят Таня Иванова/Гергана Павлова и Калояна Налбантова/Полина Бухрова (Украйна).

В турнира участват 13 български състезатели. В квалификациите вчера на смесени двойки Пейо Бойчинов и Таня Иванова записаха победа и загуба, а Иванова също не успя да премине пресявките след един успех и поражение във втория кръг.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти