Трима българи ще участват на Световната Чалъндж купа по спортна гимнастика в Унгария

Трима българи ще участват на Световната Чалъндж купа по спортна гимнастика в Унгария

Дейвид Хъдълстоун, Димитър Димитров и Йордан Александров ще представят България на Световната Чалъндж купа по спортна гимнастика от 30 септември до 2 октомври в Сомбатхей (Унгария). Старши треньорът на националния отбор Милко Танкушев ще пътува с отбора, а съдия ще бъде Радослав Емилов.

Предвидено е Дейвид Хъдълстоун да играе на земя, кон с гривни, прескок, успоредка и висилка. Димитър Димитров ще участва на земя и на прескок, а Йордан Александров ще се състезава на успоредка, висилка и кон с гривни.

В същото време (30 септември - 2 октомври) трима българи - Теодор Трифонов, Мартин Мишев и Руслан Делибалтов ще представят България на международния турнир по спортна гимнастика "Ромтрофи" в Букурещ. В предварителните заявки за участие беше подаден Раян Радков, но заради контузия получена по време на тренировка в отбора влиза възпитаника на Александър Марков - Мартин Мишев.

Надпреварата в румънската столица е с награден фонд 10 000 евро. Треньор на отбора ще е Дмитрии Николов, а съдия ще бъде Сергей Стоянов.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти